PKN
Protestantse Gemeente Siddeburen
 
Nashvilleverklaring Nashvilleverklaring

Een persoonlijke reactie van ds. Geert Jan Weessies,
predikant voor de Protestantse Gemeente Siddeburen,
op de Nashvilleverklaring  

Onlangs was er veel consternatie rond de Nashvilleverklaring. Uiterst orthodox-protestantse christenen spreken zich opnieuw uit tegen de levensopvatting, waarin ook plaats is voor homoseksualiteit en een leven als transgender. Dat is eigenlijk helemaal geen nieuws, want zij waren daar altijd al tegen.
Kenmerkend voor hun manier van denken is: hun letterlijke Bijbelopvatting. Dan is alles wat er staat waar. En zeker, dan staan er teksten in de Bijbel die homoseksualiteit lijken te veroordelen. Maar die zijn wel geschreven in een totaal andere tijd. In een tijd en cultuur waarin men van een andere geaardheid dan de heteroseksuele totaal geen kennis had, en waarin dus de mogelijkheid van een liefdevolle relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht volstrekt ondenkbaar was. De Bijbel is geen boek waarin je rechtstreeks kunt lezen wat je zult geloven en hoe je moet leven. De teksten van de Bijbel zijn ontstaan in een bepaalde tijd en cultuur en worden door ons verstaan, geïnterpreteerd, vanuit ons eigen leven, onze eigen tijd en cultuur. Het waardevolle van de Bijbel moet dus worden opgediept in het gesprek tussen toen en nu, tussen de mensen toen en de mensen van vandaag.
De identiteit van een mens ligt maar voor een beperkt deel in zijn seksuele geaardheid en in zijn man of vrouw zijn. En voor het christelijk geloof, zo is mijn diepste overtuiging, ligt onze identiteit allereerst in onze verbondenheid met God, die liefde is. Basis en doel van ons leven en van het universum is: de liefde. Daaruit komen wij voort, daar gaat het om in ons leven. Liefde en trouw, dat heeft Jezus ons voorgeleefd en dat is voor christenen richtinggevend ook in hun seksuele leven en genderidentiteit. Ieder mens mag er zijn zoals hij/zij ten diepste is.
 

 
Wie zijn wij? Wie zijn wij?

Begin 2014 is de naam van onze kerkgemeenschap gewijzigd in "Protestantse Gemeente Siddeburen".
 
De vraag ligt voor de hand: "waarom?". Doen we nu dingen anders of doen 
we andere dingen? Dat is niet de eerste reden voor deze wijziging.
Zoals zoveel kerken zijn we een kerk in beweging. Met andere ideeen en andere vragen op het gebied van geloven en "kerk zijn".

De nieuwe naam onderstreept dat er in onze kerk ruimte is voor iedereen die zich verbonden voelt met het gedachtegoed van de PKN kerken in Nederland. 
Ruimte voor mensen die zoeken naar zingeving of vormen van "kerk zijn" en ruimte voor mensen die een meer vast omlijnde geloofsbeleving kennen.
 
Daarbij hebben we als kerk geen voorkeur, maar willen we ruimte en 
ondersteuning bieden bij het gaan van onze weg in deze maatschappij.
En als Protestantse Gemeente willen we midden in die maatschappij staan.
 

 
Aanmelden voor uitgebreide toegang Aanmelden voor uitgebreide toegang

Binnen deze site worden een aantal pagina's alleen getoond, als u bent ingelogd. Dat wordt gedaan om persoonsgegevens zoveel mogelijk te beschermen.

Leden van de Protestantse Gemeente Siddeburen (en belangstellenden van buiten de gemeente ter beoordeling van ons)  kunnen een inlogcode aanvragen. Met deze inlogcode kunt u rechtsboven op deze pagina inloggen.
Een inlogcode kan hier worden aangevraagd. U kunt dan binnen max. 24 uur inloggen.

Aanmelden voor het automatisch ontvangen van de Zondagsbrief, Rondom en ander nieuws via de Mailinglist

Hiervoor kiest u in het menu Zondagsbrief aanvragen. Op die pagina vult u uw emailadres in. Na aanmelding ontvangt u eerst een email ter controle van het emailadres. In de email wordt gevraagd de aanmelding te bevestigen met "Klik hier om uw aanmelding te voltooien". Dit wordt gedaan om te controleren of de eigenaar van het emailadres zich inderdaad heeft aangemeld. Meer hoeft u niet te doen. U bent dan automatisch toegevoegd aan de mailinglist.

 

 
Opmerkingen/aanvullingen Opmerkingen/aanvullingen

Heeft u opmerkingen en/of aanvullingen of wensen ten opzicht van de website, dan kunt u contact opnemen met de webmaster:

Ondanks voortdurende controle kan het zijn dat er nog onvolkomenheden in de website staan. Wilt u dan zo vriendelijk zijn dit door te geven.

 
Kerkgebouw

Oudeweg 70
Kerkgebouw

Het monumentale kerkgebouw dat op 13 dec. 1912 in gebruik werd genomen.

 

Wilt u meer informatie over de historie van de kerk en het orgel, klik dan hier

 
 
 

Inloggen

6e zondag na Epifanie
datum en tijdstip 17-02-2019 om 09.30 uur

Zondag is er oppas aanwezig in de kerk.
Meer info zie menu-->Oppasdienstmeer details

Passage
datum en tijdstip 20-02-2019
meer details

"Een mond vol"
datum en tijdstip 14-03-2019 om 18.00 u.
meer details

 
Acrobat Reader downloaden
De meeste documenten op deze site zijn zogn. pdf documenten.

Deze kunnen worden geopend in het gratis programma Acrobat Reader.

Als u op een pdf  document klikt dan wordt dit document automatisch geopend in Acrobat Reader.

Als dit bij u niet het geval is, kunt u Acrobat Reader downloaden en installeren door op deze link te klikken.

 
Contact

Wilt u contact met onze predikant?

Ds. G.J. Weessies is bereikbaar op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

tel. 0598-795457

Oudeweg 68 9628 CG Siddeburen

 
Scriba
tel. 0598-​431829
 
Kerkinterieur en orgel

 
Webmaster
Piet Alkema

 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.